VATRA BOIEREASCĂ

… locul unde respiri viața de altădată!

Sejurul la Vatra Boierească începe în momentul în care părăsești drumul european și continui agale spre Dealul Salinei din Cacica (Bucovina), lăsând în urmă orice grijă, orice zgomot, orice problemă. La capătul drumului se află un ținut de poveste, dedicat exclusiv celor 17 odăi ale Vetrei Boierești, unei grădini atent îngrijite, unui iaz cu ponton și unui foișor cu loc de grătar, dar și unui restaurant cu mâncare proaspătă și multor alte locuri și surprize care îți vor rămâne în suflet.

CONACUL

Pe vremuri, în centrul marilor sate, se afla conacul, reședința boierilor, mari proprietari de pământ. Așa este și aici, conacul șade impunător și veghează restul Vetrei, dar și împrejurimile mioritice ale zonei împădurite.

vatra boiereasca (36)
Conacul

Așa că dacă vrei să simți cum s-a trăit odinioară și să te bucuri de confortul boieresc, trebuie să te hodinești măcar câteva zile în una dintre cele 6 odăi sau 2 apartamente, dispuse pe două etaje, pe lângă care vei mai descoperi o sală de evenimente generoasă, dar și o bucătărie echipată cu toate cele de trebuință unui bucătar iscusit.

De la ferestrele odăilor vei fi răsplătit cu o priveliște de vis asupra pădurii ce înconjoară falnic Vatra, iar de pe verandă vei putea ședea într-un leagăn și privi iazul și căsuțele tradiționale.

Dintre facilitățile odăilor conacului amintim:

 • Pat dublu (apartamentele mai au și câte o canapea extensibilă, iar la nevoie, se pot adăuga paturi suplimentare pentru copii)
 • Baie proprie cu duș și articole de toaletă
 • Aer condiționat
 • TV
 • Minibar
 • Halat de baie, prosoape, papuci de schimb
 • Balcon (pentru odăile duble de la primul etaj)
 • Priveliște spre pădure și/sau spre iaz

Capacitatea de cazare a conacului este de 20 adulți.

CĂSUȚELE TRADIȚIONALE

Locația este una cu adevărat specială, mai ales datorită celor trei căsuțe tradiționale aduse tocmai de la Straja și Brodina, ca să îți încânte privirea și să te poți bucura de ele, după cum au făcut-o mai demult, și strămoșii noștri.

vatra boiereasca
Căsuțele

În interiorul lor vei regăsi atmosfera caldă a vieții simple, autentic bucovinene, dar cu o notă modernă pentru o relaxare maximă, cum ar fi electricitate, încălzire, apă și băi interioare.

Fiecare căsuță are 3 odăi cu câte două paturi twin, dispuse pe 2 etaje (una la parter și două la mansardă), 2 băi – câte una pe fiecare etaj, precum și o cameră în care se poate servi masa. În camera de la parter cei mici se vor putea bucura de un somn odihnitor chiar pe sobă.

Capacitatea de cazare a unei căsuțe este de 4 adulți și 2 copii.

MÂNCARE

Locurile de luat masa sunt dispuse în restaurantul conacului (cu o capacitate de până la 70 locuri și cu posibilitatea de extindere pe terasă) și în căsuțe, dar și pe pontonul Vetrei. Toate bucatele sunt naturale, materia primă provenind de la ferma proprie din apropierea Sucevei.

vatra boiereasca

Vatra Boierească oferă două variante de cazare, respectiv cu mic dejun inclus sau cu masă în regim all inclusive (mic dejun, prânz, cină, apă și băuturile casei).

… despre alte beneficii

 • intimitate (Vatra este situată într-un loc retras, spre pădure),
 • plimbări prin grădina Vetrei sau prin pădurea ce o înconjoară,
 • ponton pe iaz cu foișor în care ai acces la grătar (în limita disponibilității),
 • în vecinătate se află și o stână de la care te poți aproviziona cu specialități lactate, sau poți încerca vestitul balmoș, mâncare specifică a zonei,
 • copiii se pot bucura de pescuitul de pe ponton, sau de o plimbare cu căruța (în limita disponibilității),
 • loc de joacă exterior pentru copii unde cei mici își pot petrece timpul în voie, nestingheriți de nimeni;
 • fire pit – în care poți organiza un foc de tabără sau bunătăți la proțap – se organizează numai la comandă cu cel puțin o săptămână în avans și este contra cost.

Politica de rezervare

Pentru a confirma rezervarea, este nevoie să achitați un avans de 30% din valoarea sejurului. Dacă doriți să anulați rezervarea cu mai puțin de 7 zile înainte de check-in, avansul nu este returnabil. Conacul se poate rezerva pentru minim 2 nopți, minim 5 camere, în timp ce fiecare căsuță se rezervă integral, pentru minim 2 nopți.

Animale de companie

Animalele de companie nu sunt acceptate.

Fumători

Fumatul este interzis în incintă. Avem zone speciale destinate fumătorilor.

Copii

Copiii de orice vârstă sunt bineveniți. Cei sub 6 ani pot dormi gratuit împreună cu părinƫii, în paturile disponibile. La solicitarea unui pat suplimentar pentru copiii între 6-14 ani se achita 50% din valoarea nopƫii de cazare, iar pentru cei peste 14 ani se achită integral. Pătuţurile de copii pot fi furnizate la cerere, dar trebuie să fie confirmate în prealabil.

Evenimente

Atât restaurantul cât și foișorul Vetrei Boierești sunt deschise tot timpul anului, cu o capacitate de până la 100 persoane, respectiv 60 persoane pe ponton. Aici se pot organiza zile de naștere, aniversări, cununii sau nunți mai mici, cât și petreceri pentru copii. Meniurile și programul sunt flexibile, iar tot personalul este dedicat evenimentului.

Toate evenimentele private au exclusivitate în locație, astfel încât oaspeții se vor bucura de întreaga proprietate, fără întreruperi.

Nu se organizează majorate și petreceri ale burlacilor.

Modalități de plată

Sunt acceptate plata cash, card sau cu tichete de vacanță Sodexo, Cheque Dejeuner și Edenred.

Tarife*

Conac

– cu masă în regim all inclusive – 600 lei/ camera/ noapte 

– cu mic dejun inclus – 300 lei/ camera/ noapte

Căsuțele tradiționale

– cu masă în regim all inclusive – 1400 lei/ căsuța/ noapte 

– cu mic dejun inclus – 800 lei/ camera/ noapte

* Capacitatea de cazare a conacului este de 20 adulți, iar a unei căsuțe de 4 adulți și 2 copii. Orice adult în plus se taxează suplimentar cu 150 lei/ noapte.

Contact

Cacica, Bucovina

contact@vatraboiereasca.ro

Rezervări: 0745 623 430/ 0742 196 035

Program: pensiune cu circuit închis, masa este servită doar oaspeților care se cazează.